ClickCease
Search icon
search icon log-in-icon
0
Cart icon
Hem Sexleksaker Sexiga kläder Övrigt REA Fyndhörnan Guider & konsumentinfo

Övriga sidor

Om PleasuredomeVillkorSekretesspolicyInfoOm ossVarumärkenBetalning och fraktinformationRabatter på PleasuredomeKontakta oss
Meny
Meny
Varumärken

Lusthöjande Guide

Sortera produkter :
Visa: 
Visar 1 till 2 (av 2 produkter)
Resultatsidor:  1 

Lusthöjande Guide

När du letar efter ett sätt att öka din libido, hjälper det att förstå vad som kan påverka den.

Det är normalt och naturligt att ens sexlust, även känd som libido, fluktuerar över tiden. Sexlusterna påverkas av allt från daglig stress till hormonfluktuationer. Sexlusten minskar notoriskt, i viss mån med åldern, dock går det att behålla en sund sexlust.

Om du vill ha en starkare önskan om intimitet än du upplever just nu, finns det många enkla och metoder för att förbättra din sexlust.

Även om det är naturligt att sexdriften förändras och fluktuerar över tid, om du upplever några hälsoproblem, inklusive en plötslig eller drastisk förändring i din sexlust, vänligen sök hjälp av en läkare.

Låg libido är vanligtvis ett komplext problem. Att ta tillvägagångssättet att anta hälsosamma livsstilsförändringar inom flera områden av din hälsa och välbefinnande hjälper till att öka libido. Oavsett om du undrar hur man ökar manlig libido eller hur man ökar sexlusten hos kvinnor, kan följande tips hjälpa:

 

Hantera ångest/stress

Ångest har visat sig förvärra sexuell dysfunktion. Det är svårt att känna sig sexuell när man känner sig orolig.

Om du hanterar ångest och även känner dig orolig för sexualitet, påverkar det din libido ytterligare. I det här fallet borde det hjälpa att hantera din ångest i stort.

Att uppleva konsekventa höga stressnivåer påverkar din hälsa och sexliv på många sätt. Men det finns många stresshanteringstekniker och livsstilsförändringar du kan prova för att hantera stress och öka din mentala hälsa och några av dessa kan också hjälpa till att öka din sexlust:

• Öva mindfulness och meditation

• Gör lite stretching eller yoga

• Försök att andas djupt

• Gå en promenad eller träna

• Prata med familj, vänner eller en terapeut

• Avsätt tid för fritidsintressen

 

Behandla depression

När människor är deprimerade är sexuell dysfunktion vanligt. Depression kan ha en negativ effekt på libido som ångest kan. Likaså när depression behandlas tenderar sexuell funktion och lust att förbättras. Liksom ångest kan du behandla depression med terapi, mediciner och/eller naturliga läkningsmetoder.

Om du upplever låg libido orsakad av din depressionsmedicin, kan det vara särskilt frustrerande. Du kanske vill prata med din läkare om att hantera din depression på ett annat sätt om bristen på libido gör att du känner dig mer deprimerad.

 

Förbättra sömnkvaliteten

En god natts sömn är nyckeln till en bra dag. Sömnstörningar är förknippade med många olika hälsoproblem, inklusive låg libido och sexuell dysfunktion.

 Om du har ett allvarligt sömntillstånd, tala med din läkare om möjliga behandlingar för det. Om du har ett lindrigare problem, som att ibland hantera sömnlöshet, eller om du upplever rasande tankar när du försöker sova, kan du prova metoder för att förbättra dina sömnvanor.

 

Prova effektiva naturläkemedel

Studier har visat att vissa naturläkemedel som lovar att öka libido har risker som överväger deras fördelar, medan andra är effektiva och inte tenderar att ge biverkningar.

Det finns flera olika naturliga örter och adaptogener (d.v.s. ämnen som har visat sig lindra depression och trötthet) som har visat sig förbättra allt från libido till virilitet och fertilitet. Några av de mest populära inkluderar maca, ginseng och ginko biloba.

Maca

Den peruanska roten känd som maca är en av de mest välstuderade afrodisiakumörterna. Fortfarande är forskning mer preliminär eftersom kosttillskottsindustrin inte är lika finansierad som läkemedelsindustrin.

Ginseng

En annan örtrot, ginseng, har visat sig positivt påverka libido och sexuell funktion.

Gingko Biloba

Ginkgo biloba är en ört som används som extrakt. Gingko Biloba Extract (GBE) används för den fysiska sidan av låg libido; det kan öka sexlusten på grund av dess effekt på blodflödet. Specifikt ökar GBE blodflödet till underlivet. Det har visat sig öka sexuell lust och tillfredsställelse.

 

Träning

Precis som hur någon form av träning är bättre än ingen, finns det inga regler om vilka konditionshöjande aktiviteter man bör prova på om de tränar för att förbättra sin sexlust.

Det råder ingen brist på fördelarna som våra kroppar får genom att vara fysiskt aktiva, men du kan lägga till förbättrad sexlust till den redan långa listan över träningsbelöningar.

Träning har visat sig öka libido. Det finns många sätt som fysisk aktivitet tjänar till att förbättra sexlusten, och de inkluderar positiv självbild av kroppen, förbättrad kardiovaskulär hälsa och humör, ökad aktivitet i det sympatiska nervsystemet och förbättring av ens endokrina system.

 

Ät libidohöjande livsmedel

Även om det inte finns någon magisk kulmat som omedelbart kommer att öka din sexlust, finns det massor av sanning bakom idén om afrodisiakummat. Dessa livsmedel är mer centrerade kring att ge dig viktiga näringsämnen och goda egenskaper än att på magiskt sätt "trycka på dina knappar" för att vilja vara sexuell.

Några typer av livsmedel som är bra för libido inkluderar:

• Zinkrika livsmedel, som reglerar testosteron och uthållighet, såsom ostron, rött kött och pinjenötter

• Uthållighet och cirkulationshöjare som färskvaror, fullkorn och baljväxter

• Hög flavonoid mat som hjälper till att förhindra sexuell dysfunktion, såsom citrus, paprika, te och kakao

 

Begränsa libido-sänkande livsmedel

Livsmedel som kan förbättra din sexlust kallas afrodisiaka, och livsmedel som kan minska den ytterligare kallas anafrodisiaka. I likhet med hur afrodisiakum mat inte kan få dig på magiskt humör för sex, är det lika osannolikt att anafrodisiakum mat tar dig ur det humöret.

Men i motsatt riktning, eftersom afrodisiakummat erbjuder näringsämnen som förbättrar den sexuella funktionen, har anafrodisiaka livsmedel näringsämnen eller egenskaper som kan minska din sexuella hälsa. Dessa livsmedel inkluderar:

• Högt mättat fett, som finns i stekt mat, leder till tilltäppta artärer och minskat blodflöde

• Soja, som kan öka östrogenet

• Fleromättade fetter, som vegetabilisk olja, kan minska testosteronnivåerna

• Högt natrium, vilket ökar blodtrycket

• Livsmedel som kräver insulin för att bearbeta, såsom vitt mjöl och socker, kan minska testosteronnivåerna

 

Förbättra kommunikationen och kontakten med din partner

Ju längre du är i ett förhållande, desto vanligare är det att känna att den sexuella kemin mellan dig och din partner eller partners har försvunnit. Att inte känna sig lika sexuell eller upphetsad över din partner kan visa sig vara svårt att komma in i stämningen för att vara intim med dem.

Detta kan lösas genom att arbeta på er relation tillsammans. Ni kan prova sexterapi tillsammans, parterapi, schemalägga dejtkvällar, åka på semester tillsammans eller utföra mer avsiktliga beröring tillsammans. Ju bättre ditt förhållande känns för dig känslomässigt, desto mer sannolikt är det att du vill vara intim med din partner.

 

Öva kroppsneutralitet

Ibland upplever människor låg sexlust för att de inte känner sig bekväma i sina kroppar. Ett sätt att hantera denna svårighet effektivt är att utöva kroppsneutralitet. Det är tanken på att acceptera din kropp som den är, utan att försöka älska den när det inte känns möjligt, och för att vara tacksam för de funktioner den kan utföra.

Kroppsneutralitet kan utövas på många olika sätt, allt från hur du väljer kläderna du bär till hur du väljer maten du äter. Dessutom har det många mentala hälsofördelar, av vilka några, som att minska stress, naturligt förbättrar sexlusten.

 

Begränsa alkoholanvändningen

Det borde inte komma som någon överraskning att alkohol kan ha en negativ inverkan på din sexlust. Även om alkohol kan kännas som en libidoförstärkare just nu, är det faktiskt ett depressivt medel så den initiala ökningen av din sexlust är bara tillfällig.

Alkohol kan ha en negativ inverkan på delar av din kropp som är viktiga för sexuell funktion och drivkraft, från blodflöde till organfunktion. Om du upplever en ökning av libido från att dricka, gör ditt bästa för att hålla ditt intag till ett enda glas vin eller cocktail. Mer är inte bättre när det kommer till alkohol och sexuell funktion.

 

Rådgör med din vårdgivare

Om du är orolig för förändringar i din libido kan det hjälpa att prata med en vårdgivare. De kan ge dig mer information om de potentiella orsakerna till din låga libido och erbjuda alternativ för att öka din libido.

I vissa fall kan din läkare rekommendera medicinska behandlingar för att hjälpa.

Powered by Talex e-handelssystem